Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo, práce není kojná, zvláště ta nekvalifikovaná.

Odpovězte mi na jednu otázku? Co byste chtěli?

0 0
možnosti

Já mám tak nějak pocit, že odbory mají podobné věci rády.

To pak papaláš s hodinkami v ceně slušného auta může na pódiu hřímat, slibovat a neplnit, protože jeho to nebolí on za průjem padáka nedostane.

2 0
možnosti
Foto

Chyba je v tom, že do takových podmínek lidi lezou. Ať si založí svoji firmu s podmínkama, jaké mají být podle nich, přetáhnou konkurenci všechny schopné lidi a Amazon to bude muset zabalit. Podle autora to vypadá, jako by se práce někde "dostávala" jako mana z nebe. Jenže zákony u nás jsou nastavené tak, že kdyby náhodou někoho napadlo začít podnikat a vytvářet pracovní místa, ubije ho stát formuláři, předpisy, kaucemi, registračními kasami, minimální mzdou, zdaněním úplně všeho atd. Ještě i toho živnostníka obírají o slevu na děti a pak má být dost lidí na placení do důchodových fondů.

1 1
možnosti

J40a44n91a 70M48e21r25o22p18e

22. 5. 2014 21:31

Jenže když si lidi zvolí do parlamentu někoho, kdo se ani netají tím, že drobní živnostníci jsou zcela k ničemu a chce je potírat. Kdo se tváří, že jen velké firmy mají nějaký smysl a tak je vlastně dobře, pokud drobní živnostníci končí - tak takoví lidé se prostě nesmí divit.

Kdyby půl národa makalo na sebe, kdyby se lidi naučili, že pokud nemají zaměstnání, tak se můžou ptát po známých - a kdyby bojovali za to, aby drobní malí živnostníci (ti, co vydělají srovnatelně s tím pracovníkem ve skladu nebo jen trošku víc než je podpora v nezaměstnanosti) platili k tomu adekvátní daně (a nikoli skoro 4000 sociální a zdravotní pojištění bez ohledu na to, kolik vydělají), joj, to by hned mohlo být líp.

Oni kdyby si lidi spočítali, že než za stovku v amazonu, to raději za tu stovku nabídnu někomu posekat trávník, zrýt zahradu, uklidit,... - a kdyby je pak stát totálně neoškubal na sociálním a zdravotním pojištění, tak hned by ubylo takovéto buzerace.

4 0
možnosti
Foto

Šílené si to jen zkusit představit ...

5 0
možnosti

Je to drsné...ale na druhou stranu , kdyby lidé byli aktivnější a různým nepravostem se bránili (neplacené přesčasy atd.) , špatné hygienické podmínky...tak by se neděly...

Lidé kolikrát fungují jako tupé ovce..nechají si všechno líbit..management poté postupuje následovně: udělám prasárnu vůči zaměstnancům a čekám , zda to projde..Pokud to projde , udělám větší prasárnu .,..a tak dále...

Kdyby se zaměstnanci už po první prasečině vzbouřili , napsali udání na úřad práce , hygienu či toto nějak negativně medializovali .... choval by se management trochu jinak..

5 7
možnosti
Foto

Za asociální otrokářský systém tedy podle Vás mohou nikoli otrokáři ale otroci. Bravo:-)

8 0
možnosti

Sorry, ale jestli se někomu nelíbí, kde pracuje a za jakých podmínek, tak ať prostě změní práci. Mám jen gympl a před necelými osmi lety jsem nastoupil do OKAY elektrospotřebiče za tehdy minimální mzdu. Byl jsem v podobné pozici, jako lidé, o nichž je tento článek. Nepatřil jsem tam. Měl jsem na víc. Tak jsem se činil, od té doby dvakrát změnil práci, a dnes pracuju ve velké nadnárodní společnosti prakticky za desetinásobek toho, co tehdy a to bych rád podotknul, že VŠ vzdělání jsem si rozhodně nedoplnil. Stačí se jen trochu snažit a umět se přizpůsobit pracovnímu trhu.

2 10
možnosti

O tom, že se naprosto významným a neporovnatelným způsobem od těch dob změnily mé pracovní podmínky, resp. vybral jsem si takového zaměstnavatele, kde se cítím dobře, není třeba se víc rozepisovat.

0 0
možnosti

J28a76n 28H60a80n26á30k

16. 5. 2014 20:51

Je to dobře napsáno, ale jeden příklad bere komplexní náhled na problematiku.

Pracoval jsem pro jednu agenturu na "vedoucí" pozici a celý systém funguje tak, že se dokonale obchází zákon, který zaměstnavateli dává značné překážky k vyhození kmenového zaměstnance. Jednoduše se točí agenturní zaměstnanci mezi fabrikami podle potřeby na 3 měs. smlouvy, a tím se "narovnává" dynamická potřeba zaměstnavatelů, která by je dle zákona stála mnohem mnohem víc.

Jinak vše v článku mohu potvrdit, jsou to docela jatka, výpovědi na hodinu klidně ve 3 ráno žádný problém, tisíce zbytečných pravidel ovšem platí i pro kmenové a zároveň se ale zneužívají jako zdroj vytykaček pro případ, že by agenturní nechtěl "dohodu". Pak se 50letý chlápek bojí otevřít hubu na 20letého cápka (kmenovýho) případně svého teamleadra, protože tomu stačilo zavolat mě a pána jsem chtě nechtě vyprovodil z fabriky. Úcta nikde. Na druhou stranu se bere vše (každý si může na čas vydělat) a hodně se importuje a daleko větší zvěrstva se děly u těch importovaných (jejich krajané je odírali). V tom systému funguje něco jako "řízená fluktuace". Není to ovšem tak hrozný, z pohledu zaměstnanců (zaměstnanci podléhají pravidlům klienta, nikoliv agentuře) stejně jako kmenový, akorát se po agenturních někde víc dupe. Ty jatka a zvěrstva vidí jen ten, kdo je vykonává. protože se to jednoduše bere na ks. Proto to přehlížení a nezájem ostatních.

Každopádně není to zas tak dramatický (zákony se dodržují) a lidi to buď zkousnou, nebo odejdou sami. Ale fér to určo není, zejména proto, že se jednoduše obchází zákon, který má zaměstnance chránit.

2 0
možnosti

Karma.

Podařilo se Vám napsat, co je tím skutečným problémem. Zavírání očí.

Kdo to nezažil tak na rok dva, nikdy to nepochopí. Někteří jsou schopni odsoudit lidi takto pracující, že se jim vlastně pracovat nechce.

Někteří nevěří, někteří nerozumí. A někteří ani nechtějí rozumět - zbořilo by jim to přesvědčení o líných lidech.

Ne všichni mohou být technici, tlumočníci, úředníci, specialisté a lékaři....atd atd. Prostě někdo musí péct chleba, vytírat podlahy, vysypávat koše nebo balit objednávky.

Někdo to objednané zboží musí zabalit, ale dodneška nerozumím, proč to musí dělat v takových podmínkách. O praktikách Manpoweru - jak kdyby jste psal o nich.

8 0
možnosti
Foto

Na Manpower došlo při přípravě článku také, ale v souvislosti s jinými pracemi. Celkově jde hlavně o ochotu kamaráda mi to vylíčit, sám osobně bych se v tom nezorientoval. (u něj šlo hlavně o přesycenost a rozčarovanost - nebyl na tohle zvyklý a děsilo ho, kam že se to vlastně dostává a že to takhle funguje, i když prý čekal hodně a připravil se na těžkých pár měsíců. Doufám, že se mu podaří rychle najít práci v jeho oboru.)

2 0
možnosti
Foto

Už několikrát jsem v diskuzích o českém Amazonu tady psal, že nová pracovní místa ve skladu nestojí ani za zábor půdy na stavbu a navíc všechny prodeje Amazonu vytlačí další část českých výrobků z našeho trhu a zaniknou normální kvalifikovaná místa u našich výrobců. Tak jako "šmejdi" bez morálky devastují naše seniory, tak psychologicky propracovaný systém poloautomatizace pracovní síly devastuje náš pracovní trh. Bohužel systém práce určený pro země třetího světa je aplikován i u nás. Bohužel tento "otrokářský" systém bude vždy efektivnější, než bývalé sociální jistoty z dob socialismu u nás a proto je velmi těžké udržet úroveň jednání s lidmi na u nás zažité úrovni. V západní Evropě mají na tyto práce imigranty a proto je taky zákonitě potřebují. Pokud našim lidem nejsme schopni zajistit něco lepšího u českých firem, budou muset vzít to co jim nachystají nadnárodní firmy ze zahraničí. Vždycky bude dost lidí jako pan Václav Chuchma, kterým stačí ke štěstí momentální spokojenost sama ze sebou a škodolibá radost nad ponížením ostatních (typická česká elita), asi se rád zapojí, dokud to nese prachy...

9 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím, i když z mého hlediska je pohled pana Chuchmy celkem pochopitelný, protože se pravděpodobně s ničím podobným ve vlastním životě nesetkal, takže prostě ani nelze čekat, že by vyjádřil pochopení, natož že by se pokusil nějak pomoci. To jsou ty známé ideologické (a teď už i ekonomické) společenské nůžky. Co píšete ve svém příspěvku, pane Vlachynský, je těžiště druhé části článku - jsem moc rád, že jste napsal. Je dobré vědět že nejsem sám, kdo takhle přemýšlí.

5 0
možnosti

Jestli to není tím, že jsme pro ně jenom ,,Slave" otroci z východu Evropy a polštáře proti Rusku....

1 0
možnosti
Foto

Bohužel tohle probíhá i v USA - tam jsou celá města s tisíci obyvatel kde je na každém rohu pracovní agentura zprostředkovávající práci tohoto typu. Někteří z těch lidí už jsou v takovém cyklu deset let, ráno za tmy přijedou minibusem k továrně a večer jedou domů. Když se jich novináři ptali, tak ani  nevěděli, pro které velké firmy pracují.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS