Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Shodou okolností jsem včera narazil na nový souhrnný článek Sama Carany o arktickém metanu:

http://arctic-news.blogspot.com/2014/06/arctic-atmospheric-methane-global-warming-veil.html

Carana je na můj vkus trochu alarmistický, nicméně některá fakta stojí za pečlivé monitorování. Už jen proto, že v sázce je budoucnost celé planety, takže opatrnosti nezbývá.

1 0
možnosti

Nejsem zadny odbornik ,  ale ctu a mluvim s ruznymi lidmi. Vim , ze slunce ma jedenactilety cyklus a take vim ze se otepluji ostatni planety nejenom Zeme. Coz se samozrejme obycejny clovek ktery jenom cte a posloucha "zpravy" nedozvi.

Sama NASA potvrzuje oteplovani cele nasi soustavy coz cteno mezi radky vylucuje CO2 jako principialni prvek pro "Globalni oteplovani". Zajimalo by me kolik aut jezdi na jinych planetach....

http://www.climate4you.com/Sun.htm#Global%20temperature%20and%20sunspot%20number

0 0
možnosti
Foto

Slunce je bohužel skutečně opakovaně vyvrácený argument, za oteplování Země nemůže. Je to jeden z nejčastějších pokusů vysvětlit oteplování, ale žádné pádné důkazy se zatím nepodařilo dostat nad úroveň hypotéz a nad laťku uznání širší vědeckou obcí.

- skutečně ho satelitně sledujeme nepřetržitě od roku 1978 a k žádné korelaci aktivity s teplotou Země zatím nedošlo

nemám teď po ruce příliš kvalitní zdroje, ale například http://skepticalscience.com/global-warming-other-planets-solar-system.htm a pak také http://www.theguardian.com/environment/2010/dec/27/world-warming

- konkrétní rozpis sluneční aktivity do budoucna také ničemu nenasvědčuje: http://www.swpc.noaa.gov/ftpdir/weekly/Predict.txt

- v diskusi jsme už na téma Slunce narazili, důležité je například vnímat, že samotná variabilita slunečního výkonu kolísá za posledních několik desetiletí jen zcela minimálně: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/thermo/solact.html

- poslední zprávy o teplotních změnách na jiných planetách, z nichž každé má své vlastní vysvětlení a se Sluncem nesouvisí: Mars: http://www.realclimate.org/index.php/archives/2005/10/global-warming-on-mars/ Jupiter: http://www.berkeley.edu/news/media/releases/2004/04/21_jupiter.shtml Pluto: http://newsoffice.mit.edu/2002/pluto (u zbylých planet k oteplování nedochází, což je další důkaz)

2 0
možnosti

Jeste jsem si vzpomel, co takhle solarni cyklus? Vubec se nemluvi o tom ze zaroven se Zemi se otepluji i ostatni planety a to v prime korelaci...

0 0
možnosti
Foto

Slunce tak nějak nic zajimaveho nedela od roku 1978 co ho pořádně sledujeme, pokud jsem dobře pochopil. Tam korelace zatím není.

1 0
možnosti

Klimaticke zmeny byli jsou a budou. Co politik to potencialni "expert" na globalni oteplovani. Postrasime populaci a ta ochotne prispeje penezi na zachranu lidstva. Drive si lide mohli koupit odpustky dnes si musi kupovat carbon credits. Jsou to podvodnici a zlodeji! Povesit .....;-)

0 1
možnosti
Foto

Politiky jsem se rozhodl neřídit, dávám přednost vědeckým studiím - nevědecké zdroje jsem v článku citoval jen jako další doplnění, ve srovnání s vědeckým názorem jen doplňkové.

1 0
možnosti

Od nepaměti se střídají teplá období s chladnými. A historie ukazuje, že teplo znamená bohatství a prosperitu, zatímco v chladných dobách byla bída a hlad. Proto považuju činy "globálních oteplenců" za sabotáž, proti které je potřeba se ostře ohradit. Zaplať Bůh za každou desetinku stupně navíc. Dříve než to stačí způsobit nevratné změny, přijde další glaciál, který vše srovná.

1 2
možnosti
Foto

To je pravda. V minulosti byla Země postatně teplejší i podstatně chladnější. Ale také díky tomu došlo k masívnímu vyhubení druhů.  To máme čekat jako ovce až buď zmrzneme nebo se uvaříme ve vlastní kůži?

Člověk se snaží předpovídat možná nebezpečí, monitorovat je a čelit jim.

2 0
možnosti

Zajímalo by mě, jesli je někde na internetu k mání ten dokument z ČT2, který byl "z druhé strany", kde se vědci distancovali od globálně-oteplovacího šílenství. A kde i autoři onoho slavného dokumentu pro Ala Gora, který celou tuto mánii prakticky odstartoval, říkali, že dokument byl totálně překroucený.

Mimo jiné tam zaznělo, že ve zprávě bylo napsáno, že v důsledku zvyšujících se teplot, stoupá obsah CO2. Ovšem veřejnosti to bylo prezentováno opačně, že CO2 způsobuje oteplování. Hodilo se to do byznisu s jadernými elektrárnami. A podobné věci s táním ledovců a dalšími úkazy.

Rád bych ho zhlédnul ještě jednou.

2 0
možnosti

Al Gore je pitomec to tu vi skoro kazdej....

1 1
možnosti

nejde o to, zda se Zeme otepluje, ochlazuje, ci jakkoliv meni. Jde o to, zda je to vina cloveka, nebo to je naprosto prirozeny proces, ktery se stal uz v minulosti a vliv cloveka na nej byl marginalni.

1 0
možnosti

J45a40n 94H95l66e98d45í89k

11. 6. 2014 16:41

prapříčinou je přelidnění, na což není léku, stamiliony se chystají na sever, Argentinci, Brazilané, Mexičané do USA a Kanady, ani 7 metrů vysoké ploty tomu nezabrání, Čína expanduje do celého světa, do Austrálie miliony Indonézanů, Indů, Filipínců mraky a na ubohou Evropu se valí celá Afrika včetně nesnášenlivých mohamedánů.Bohaté státy zlenivěly, zrádný humanismus jim oslepil zrak, mraky metanu a oxidu uhlíku, které denně savci vypustí z těla modrou planetu obarví rychle na hnědo. A kácet teď povolila vláda.

0 0
možnosti

Je to běžný jev. Střídá se doba ledová s oteplováním. Teď se zrovna otepluje.

4 2
možnosti
Foto

Pane Formánek, souhlasím s vámi že střídání probíhá, ale v současnosti nejde o oteplování samotné, ale o jeho rychlost - to je anomálie, které se vědci věnují a na kterou se vlády a korporace připravují.

2 0
možnosti

Článek se mi líbí, je věcný, objektivní, nemanipulativní. Líbí se mi i to, že autor klidně a zdvořile odpovídá na jednotlivé příspěvky v diskusi - celkově mi připadá tahle diskuse docela kultivovaná a na úrovni. Nečekal bych to, když se jedná zrovna o tohle téma, které u některých lidí vyvolává záchvaty zuřivosti, zejména v případě, že prezentovaný názor je jiný, než ten jejich ...

4 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik