Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tyhle bolševické bláboly bývají obtížně čitelné a tento není výjimkou.

2 3
možnosti
Foto

Ale no tak pane Žanda, to si ze mě jen děláte srandu ne? Co vám přišlo "bolševické"?

1 0
možnosti
Foto

Já myslím, že demokracie v pravém slova smyslu, je utopie...Založení lidí už je takové. S rovností, svorností a bratrstvím si nevědí rady. Spravedlnost pro všechny by byla fajn, ale vždycky je si někdo rovnější...Někdo vládne někomu, někdo se má líp než ostatní, a množina toho někoho svou případnou moc používá zejména ve svůj prospěch...Možná, že největší demokracie je u kmenů v Amazonii. A nebo taky ne.

1 0
možnosti
JB

Karma! Je skutečně alarmující že se dnes vše přizpůsobuje v první řadě penězům a majetku a až potom někde vzádu je člověk...myslím že jsme tam kde jsme být nechtěli......;-(Rv

4 2
možnosti
RH

Nevím, ale zatím všechny pokusy o "spravedlivou společnost" vedly především k decimaci střední třídy.. Slabá střední třída pak posiluje moc oligarchů.. Ani ve dřevním kapitalismu nebyli oligarchové tak bohatí a mocní jako dnes. Demokracie je tak pouze pravidlem, jak dosadit vykonavatele vůle ekonomických elit..

1 2
možnosti
Foto

S tím samozřejmě taky bojuji pane Horáček - nakolik "za to může" demokracie. Moje řešení je takové, že prostě vlastně demokracii ještě nemáme a ještě jsme ani neměli, jen takové polovičaté pokusy a desetiletí trvající často marný boj o udržení alespoň některých jejích rysů. Pořád mám ještě tak trochu naivní naději, že by to přes demokracii šlo a dopadlo by to dobře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik