Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Už ten nadpis je velmi výstižný a říká něco, co já od začátku :)R^ 

že řešení problému bude doprovázet spousta chyb a spousta vyhrocených emocí i vyhrocených reálných situací, už je také dávno zřejmé...ale ploty faktické, ani ploty rétorické, politické a právní...nemají šanci uspět vůbec...

2 5
možnosti
DS

Váš článek zní velmi rozumně. Jste opravdu přesvědčený, že se přijatí uprchlíci budou chtít vracet?

0 0
možnosti
Foto

Díky mockrát za příjemný komentář a skvělou otázku, paní Stárková.

Moc rád bych vám nějak odpověděl, ale bohužel je na to ještě příliš brzy. Nejdříve musíme lidem tu šanci dát, pak uvidíme. Je v našem zájmu jim co nejvíce ulehčit a důstojně zařídit cestu sem a pak i cestu zpět - což bude obnášet obrovský objem práce a nebezpečí pro všechny zúčastněné.

Co se mého přesvědčení a pocitu týče, mám pocit že mnozí z těchto lidí mají tak silnou vazbu k domovu, že by se nejraději ani nestěhovali. A už teď se najdou mezi uprchlíky ti, kdo jdou do Evropy hlavně skrýt svou rodinu a pak jdou zase zpět do bojů doma.

Evropa bude muset do WANA(T) zasáhnout dříve nebo později, je lepší pokud tam půjdeme v doprovodu už odhodlaných lidí, i když jich třeba ze začátku nebude mnoho.

0 1
možnosti

V21á73c73l55a28v 93Š46o66b66r

20. 10. 2015 21:20

A já vám řeknu jen tohle:

Nikdy za žádných okolností do svého života nepřijmu žádnou "cizí" kulturu. Nikdy za žádných okolností d osvého života nepřijmu jakékoliv náboženství. A nikdy za žádných okolností nebudu svůj život jakkoliv přizpůsobovat nějaké víře jiných lidí.

Moje svoboda (to jak si jí já pro sebe definuji) a životní úroveň jsou nepřekročitelné věci. Nehodlám dělat žádné ústupky ze svého způsobu života, a nehodlám se dělit o žádné ekonomické zdroje s kýmkoliv. 

To raději válku na život a na smrt.

Ať si sem upchlík klidně přijde - ale vyžaduji aby uživil sám sebe (a nebo pošel hlady - nemíá nárok požadovat po komkoliv aby se s ním dělil) a absolutně nijak neomezoval můj způsob života v sebemenší míře.

Uprchlíky mají dostat toto ultimátum a pokud ho nepřijmou ať si hledají místo někde jinde. Žádné kompromisy, žádné jednání a žádné debaty. Své svobody se kvůli jiným lidem nevzdám ani částečně. Svoboda je věc za kterou stojí za to umírat, jednoznačně stojí za to za ní zabíjet. Ostatně to už si ujasnil i George Washington a měl pravdu.

O svobodě se nediskutuje, za tu se válčí.

21 2
možnosti

V74á21c80l22a22v 83Š56o13b91r

20. 10. 2015 21:43

a co se Turecka týká... Turecko je nepřítel Evropy který již 40 let okupuje území momentálně členského státu Evropské Unie.

zcela odmítá splnit rezoluci OSN o tom že se z něj má stáhnout (S poznámkou že považuje za nepřijatelný dle mne zcela oprávněný požadavek Kyperské vlády aby odsunulo všechny Turky kteří na ostrov přibyli od roku 1974. 

Kypr je - zcela oprávněně - nechce prijmout ani za občany, ani do svých sociálních a penzijních systému do kterých nijak nepřispívali.

Stejně tak my bychom neměli uprchlíků dávat žádné peníze ze "sociálnícho" dokud si to nenapracují. (A že neumí jazyk a nemají znalosti to je jejich problém) 

"Kdo nepracuje, ať nejí." Tohle dostalo Evropu na vrchol a to by měla prosazovat vůči všem.

11 1
možnosti
JH

Odhoďme ideály, čert je vzal, stejně jsou jen výmyslem pomatenců. Braňme naše životy a životy našich dětí a vnoučat. Nedovolme aby se tady usadili lidé, kteří sem nepatří, nepatří sem ničím!!! Nejsou schopni se adaptovat na podmínky, ve kterých naše civilizace žije. Zažeňme je zpátky, prostředků má bílá rasa dost a dost. Je to je jen o ochotě a chuti tu situaci vyřešit rázně. Jak já, obyčejný člověk, můžu za to, co tam ti bohatí způsobili, jak já jsem mohl ovlivnit jednání Amerických prezidentů, kdo z nás se mohl postavit způsobům politiků z Francie, Anglie, Německa? Nic pro ně neznamenáme, jsme jen obtížný hmyz a oni se ho zbaví, protože už někdy moc kouše. Nejhorší je ta bezmoc, to že se jen můžeme koukat jak oni vyvádí a připravují peklo na zemi pro následující generace. Najde se někdo kdo řekne: dejte nám zbraně!! Najde se někdo kdo postaví flotilu ve Středozemním moři a pošle to co sem míří zpátky? Najde se někdo, kdo vytvoří společné vojenské jednotky, které je poženou zpátky po zemi? Nevím a moje obavy pořád rostou. A pan autor už předem ví, že náš život bude bídnější a bídnější.

15 1
možnosti
Foto

Pane Hendrich, dovolte mi pokusit se lépe vysvětlit můj přístup k věci: Místo slepého stavění zdí proti uprchlíkům (nebo slepé sebeobětavé pomoci uprchlíkům) navrhuji je co nejrychleji přijmout, co nejlépe se o ně postarat a co nejvíce jim pomoci vrátit se zpět. Musíme jít daleko mimo Evropu, daleko do složitých problémů celé planety, pokud chceme přežít.

Chcete bránit své děti tak, že jim dáte zbraň a řeknete jim "teď budeš dalších dvacet let platit a krvácet za to, abys mohl žít alespoň trochu tak, jak jsme žili my kdysi..."

Já navrhuji bránit naše děti tak, že jim budu moci říct "nenechali jsme desítky milionů lidí umřít, pomohli jsme jim jak nejlépe to šlo, bojovali jsme a pracovali za jejich návrat domů a pokusili jsme se připravit na další velké krize budoucnosti, jako je globální oteplování, nedostatek zdrojů a další a další..."

0 0
možnosti
JP

J40a45n 88P62a89l41l45a95s

20. 10. 2015 20:01

Dobrý večer, díky za nový pohled, je nad čím přemýšlet. Ale podle mě Váš článek vyznívá intelektuálně fatalisticky. Obávám se, že nakonec poteče krev. Čím později, tím víc. Máme to v genech.

A pro jistotu dodám, že pokud se toho dožiju, určitě nepocítím zadostiučinění, že jsem měl pravdu.

5 0
možnosti
RB

Nesouhlasím ani s nadpisem, natož s obsahem.

7 1
možnosti
Foto

Dobrá, díky za příspěvek.

0 0
možnosti
Foto

Máte ten nadpis nějak divně. Minimálně bych to otočila, odmítnutí nás totiž nezabije.

Fascinují mě muži kapitulanti. Více takových a nepřežijeme snad ani zimu...

Smiřování se s tím, že "ti lidé přijdou" je nesmysl. Oni přicházejí, protože jim to umožňujeme, a to naprosto neuvěřitelným způsobem. Ještě docela nedávno by něco takového absolutně nebylo technicky možné. Prostě by se k nám nedostali, i kdyby se sebevíce snažili.

EU fatálně selhala a další řešení bude o to bolestivější, oč více migrantů ti zbabělci, kteří mohou situaci ovlivnit, do Evropy vpustí.

26 1
možnosti

V34á64c96l30a27v 81Š90o59b66r

20. 10. 2015 21:29

https://www.youtube.com/watch?v=lvg7lRsCVJ8 z roku 1964...

těch "liberálních tolerantních" zrádců se vždycky našlo dost... raději si koupít "klid a mír" za cenu svobody... "Raději žít na kolenou než umřít ve stoje" či "lepší rudý než mrtvý".

Stejný appeasment se praktikoval před druhou světovou na stát a ideologii... dnes se aplikuje na "náboženství". 

Kompromisy a ústupky nejsou nic jiného než defétistická cesta do otroctví... postupné dávání hlavy do oprátky.

Co naopak potřbeujeme je se "kultuře" těch přicházejícíhc postavit a odmítnout jí se vším všudy. Stejně jako musíme odmítnout a netoleroat jejich způsob života a zvyky a za žádných okolností nepřipustit aby měli jakýkoliv vliv na naše životy.

6 2
možnosti
RH

Jeden z mála rozumných článků na téma. Za největší překážku řešení pokládám nesmyslně vyhrocenou diskuzi.

4 20
možnosti
Foto

Asi byste uvítal stádo tupých hovádek, co o ničem nediskutuje, ale na všechno kývá. Sorry, ale fakt se necítím být ovcí...

4 1
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik