Diskuse

Zásadní změny planety v roce 2016

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A Vy víte, jaká správná teplota má být? A víte kolik přesně ledu, kde má být? A kolik přesně má být zalesněných oblastí? Obávám se, že to neví nikdo z nás, tak na čem chcete stavět? A pokud to víte, tak se svěřte, jaká je nejsprávnější teplota v jakém období a jak bychom toho mohli dosáhnout. Kolik přesně ledu má být a jak toho dosáhnout. Kolik přesně zalesněných oblastí je nejprospěšnějších? Emisní povolenky a další daně nepochybně nejsou řešením. Potřebujeme vědět, co a jak přesně je správně a k tomu máme ještě hodně daleko.

0 0
možnosti

Váš link na aktuální teploty - hned druhá možnost výběru je "teplotní anomalie" - tu vypočítali JAK? Hlavně, že tvrdíte, jak nevěnujete pozornost hlásačům oteplování. ;-D

Ach jo, tyhle skryté, rádobychytré metody, jak lidi ohloupnout... A přitom je to naprosté většině populace naprosto jedno, co hlásají jak byznysmeni s oteplováním, tak to málo rozumných hlasů, které poukazují na logiku věci.

1 0
možnosti
Foto

Ale byznys s oteplováním (většinou nějaká dlouhodobě neudržitelná zelená politika) je přeci očekávatelný vedlejší efekt. Je jasné, že na tom bude někdo chtít chladnokrevně vydělat peníze, to ještě neznamená, že globální oteplování neprobíhá...

A kterou logiku věci myslíte? Jak píšu v článku, jediné co mi připadá jako logický argument, je nějaká nepředvídatelná změna v přírodě, která by oteplování dokázala zmírnit nebo zastavit sama o sobě bez naší snahy (to je možné, ale zatím tomu nic nenasvědčuje).

0 1
možnosti
Foto

Oveřujte fakta před tím než neco začnete hlásat. Například vědci nevarují posledních 50 let před oteplováním.

V 70. letech bylo aktuální varování před ochlazováním a možnou dobou ledovou.

,A kdo může například za vysychání povodí Nilu před 4 000 lety ? A kdo může za oteplení a konec poslední doby ledové ?

1 0
možnosti
Foto

To ale nemáte pravdu, pane Petrík, v 70. letech sice panoval v této oblasti chaos (například v Rusku stále ještě pár odborníků píše o ochlazování, i když ruská vláda investuje do opatření, jak začít těžbu v oblastech zpřístupněných díky oteplování...).

Tento článek například ukazuje, že nemáte pravdu, stačí se podívat na to, co se v té době skutečně psalo: https://skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm

Vysychání Nilu a doba ledová jsou procesy, které trvaly tisíce let... V současnosti není největší problém změna teploty samotná (s takovými výkyvy si příroda poradí), ale především RYCHLOST těchto oteplení. To je důležitá část debaty. Většina těch, kdo odmítají současný proces globálního oteplování, vůbec nebere v potaz to, jak výjimečná je jeho rychlost. O tu jde především.

0 1
možnosti

Dobrá, respektuji Váš názor, že jsem zabedněný popírač. Máte na takový názor právo a to i navzdory tomu, že mě vůbec neznáte.

Stejně tak já mám právo na názor, že Vy jste zabedněný oteplenec, který nechápe, že ať se učiní jakákoliv opatření, stejně za nějakých 5000-7000 let přijde další doba ledová a nějaké oteplování bude nenávratnou minulostí.Od té poslední ledové doby uplynulo již nějakých 12000-15000 let a tak se nynější interglaciál dostává do své poslední třetiny. Tak co chcete vlastně řešit? Za pár tisíc let bude na Zemi ledu tolik, že to naše potomky bude sakra mrzet.

2 0
možnosti
Foto

Pane Kanda, to ale nejste zabedněný popírač. Vzhledem k tomu, že se blížíme k singularitě a/nebo kolapsu, je budoucnost za 100 let naprostá neznámá... Natož za 5 nebo dokonce 15 tisíc let, jak píšete.

Chci řešit to, že se planeta mění určitou dramatickou rychlostí. To je v podstatě všechno, co chci řešit.

0 0
možnosti