Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozhodně doporučuji se podívat, jak a proč jehovisté a lidé z jejich rodin umírají nebo ztrácí přátele a místo ve společnosti. Důležité je také vnímat, jak tyto události komentují sami jehovisté.

https://jwvictims.org/2015/03/31/jehovahs-witnesses-applaud-new-mothers-death-due-to-refusing-a-blood-transfusion/

0 0
možnosti

!

Taky jsem hledal na internetu: Anašel jsem, že pan autor je známý společenský agresor.!

Během srpna a září 2016 pan Sebastian Chum v Praze minimálněčtyřikrát fyzicky zaútočil na poklidně stojící dvojice Jehovistů, přímona veřejnosti převrhl nebo rozkopal jejich stojany s tiskovinami arozházené Strážní věže měl potřebu ještě pošlapat nebo polít kofolou.

Prozpůsobení značné fyzické škody byl druhým pražským obvodním soudem dne 31. října 2016odsouzenk trestu odnětí svobody v trvání tři měsíce s podmíněnýmodkladem na zkušební dobu jednoho roku. – Pokud tedy škodu zaplatí.

Zdá se, že rozmlácenéstojany asi zaplatil, pokud tedy nepíše z vězení. Společenskou nesnášenlivostale zjevně projevuje dál.

Rv

0 1
možnosti
Foto

Bohužel je to tak. Co znamená "poklidně stát" je otázka, kterou by si měl každý rozhodnout sám. Asi jste se o jehovisty nikdy moc nezajímal, což chápu.

0 0
možnosti

J72a33r41a 60R33a67n41k

29. 3. 2017 4:08

Proboha, cose Vam stalo? ""v USA jsou považováni za šílené vrahy a násilníky. U nás se jim zatím daří lhát..."" Kam na takove nesmysly chodite? Ja mam sousedy Svedky Jehovovy a jsou to ti nejslusnejsi lide. Jejich rozhodovani nad transfuzi neni muj business a nemel by byt ani Vas, vymyslite si nesmysly, ziju na severoamerickem kontinente a az zacnou zabijet, poslu Vam telegram, tento blog sem vubec nepatri, dejte to do Sputniku;-€Rv

Mel byste se jit podivat na film Hacksaw ridg, az zase zacnete psat hlouposti o nejake vireRv

0 1
možnosti
Foto

To jste se jen díval jiným směrem, což chápu. O otázku jehovistů a jejich nebezpečí pro společnost se zajímá mnoho odborníků už delší dobu, středem této snahy jsou USA.

0 0
možnosti

Svedci Jehovovi zabbiji? Nehorazna lez! Prave oni radeji zemreli nez by zabijeli. Vite kolik jich jich Hitler poslal pred popravci cetu kdyz odmitli vzit pusku do ruky. Jehovista nejsem a s odmitanim trasfuze krve nesouhlasim, uznavam ale, ze jim do toho nemam co mluvit, taky vim, ze jim byva soudem narizena.

1 1
možnosti
Foto

Jsou mnohem nebezpečnější sekty a učení.

A i když najdeme tu nejnebezpečnější, zákazem se nic nevyřeší.

1 0
možnosti
Foto

Nejde jen o zákaz, jde o celkový přístup a vyjadřování v souvislosti s podobnými organizacemi.

0 2
možnosti

Pokud mi nezvoní u bytových dveří, ale jen pasívně postávají na chodníku u stojánku s jejich časopisy, vcelku mi nevadí.

3 1
možnosti
Foto

To jste se ale rozhodl jen slepě ignorovat, co způsobují společensky.

0 1
možnosti
Foto

K53a45r15e42l 51C88a37c16h

28. 3. 2017 14:50

Předem musím říci, že jsem ateista - to abych nebyl podezříván z nějaké propagace Jehovistů. Je mi vcelku jedno, co si dělají Jehovisté mezi sebou, máme přece svobodu vyznání. Je pravda, že v rámci tzv. vydávání svědectví mají jakousi povinnost snažit se přesvědčovat jiné lidi o své víře a tím zjevně obtěžují. Na druhou stranu mohu říci, že nejsou agresivní a lze se jich tedy celkem snadno zbavit, pokud je člověk přiměřeně asertivní. Znám jednoho bývalého kolegu z práce, který je členem této církve, snad i v nějakém postavení v rámci jejich hierarchie. V práci je vcelku zdatným technikem. Ptal jsem se ho, na kolik si přijde jejich církev v rámci církevních restitucí. A teď tedy to sympatičtější - odpověděl mi, že oni se žádných restitucí neúčastní a od nikoho nic nechtějí. Prostředky na svou činnost si prý pořizují z příspěvků členů církve a to jim stačí. Nic víc prý nepotřebují. Kdyby tak jednaly všechny církve ... Nebo mě ten kolega nějak obelhal?

4 0
možnosti
Foto

Nevím, jak moc vás obelhal. Doporučuji najít si vlastní zdroje, zeptat se lékařů a lidí, kteří se zabývají dopadem různých duchovních systémů na člověka více do hloubky.

0 1
možnosti

"V USA jsou jehovisté považováni za šílené vrahy a násilníky" – to je prostě lež, tady autor notně přestřelil.

Jednak si v USA různé sekty a kulty dost hlídají (mají své neblahé zkušenosti), takže Svědkové by za těch cca 130 let existence byli už dávno zakázáni, kdyby se chovali vyloženě násilnicky a vraždili, či k tomu vyzývali; a jednak takto tvrdou zevšeobecňující charakteristiku (vlastně spíš urážku) nelze použít dokonce ani na všechny muslimy – a že za islámem toho násilí a mrtvých je!

2 0
možnosti
Foto

Doporučuji se podívat na organizaci Silent Lambs http://www.silentlambs.org/ a probíhající vyšetřování. Skutečně máte pocit, že o jehovistech víte dost?

0 2
možnosti

Použít výraz, že na internetu najdeme tuny materiálu a hodiny audiovizuálních materiálů, je poněkud zavádějící, tuny materiálu najdeme např. i o tom, že Američani nikdy nebyli na Měsíci, že v Rosswellu spadlo UFO atd. Dělat si názor jenom z materiálů na internetu je při hledání pravdy ne úplně vhodné, zvlášť pokud máme možnost studovat objekt zájmu přímými metodami.

4 0
možnosti
Foto

Jde o to, jaké materiály.

0 1
možnosti

A co kdyby doktor tu transfúzi prostě dal a řekl, že myslel, že Jehovisti jsou ta církev, kterou založil Jindřich VIII, kvůli svojí kvadratické nemoci.

1 1
možnosti