Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Tak jsem si tuto stať já se svojí manželkou (důchodci) a s naší babičkou (starodůchodkyně) rozebrali. Poradili jsme se s oběma švagry, ti se lopotí v krachující stavební firmičce a dále jsme to konzultovali se svými dětmi a synovci, z nichž polovina hledá práci  a druhá celkem tvrdě maká. A všichni, skutečně všichni, jsme z výše uvedených poznatků o nebezpečí materialismu (zejména v této pohnuté době, kdy jsme dostali jako důchodci přidáno po 50 Kč)  na větvi a fakt nevíme, jak máme tento problém uchopit!!

3 0
možnosti
Foto

prostě ho neuchopujte a máte klid:-)

0 2
možnosti
MR

Největší nebezpečí není materialismus ale nezralost  a poznání lidí jež si neuvědomují tu prostou skutečnost, že není náš osud se projektovat a manipulovat se společností, ale poznat své místo, svůj osud a potenciál.

Společnost má svoji cestu a úděl, a veškeré snahy zde nějak manifestovat své rozumy a pohledy přinášejí jen utrpení a úpadek.

Je potřeba pochopit smysl a účel společnosti jako životadárný ekosystém, jež má mít bohatou společenskou biodiverzitu, různých společenských podmínek, neboť lidská osobnost ke svému vzniku a vývoji potřebuje podněty a setkávat se s různými stavy a ději a tak si vytváří ponětí o sobě samém a světě.

Nebezpečný je každý člověk a jeho ideologie, jež si neuvědomuje pravou podstatu společnosti. Ona má obdobný úděl jako rodina a rodiče, v dospělosti taky není našim údělem a smyslem života měnit rodiče. Zkrátka mají nám umožnit vyrůst a osamostatnit se.

Naopak materialismus je signaturou  velké změny ve společnost,i kdy se lidi skrz vlastnictví a vlastní moc oddělují od společnosti a poznávají sami sebe a co vše to stojí.

Je to jako puberta, jež je branou do dospělosti, což zde je duševenství.

2 4
možnosti
MR

Dodatek, lidstvo pořád je na instinktivní a sociální platformě jež je dána tím, že jsme přírodní druh. To reprezentuje následné chování, autoritářství, podřízenost, sobeckost, vlastnictví, náboženství,duchovnost,  materialismus, egoismus, cit jen pro své blízké a rodinu, stádnost,rovnostářství, agresi ... .

Jedinec má v sobě určitou přidanou hodnotu a to je duševenství, což je vzdělání a poznávání hlubších a kontinuálnějších zákonitostí všeho, jež přesahují i délku lidského života. Je to životní moudrost vzešlá z nespočtu krizí.

Společnost je navíc tvořena netvůrčí většinou cca 70%, jež vytváří podmínky pro udržení společnosti vůči drsným podmínkám planety a její chod. Menšina jež je tvůrčí s prvky altruismu, přináší rozvoj, myšlenky a tah, je nositelem pokroku ... .

2 1
možnosti
JS

Zapomněl jste pouze dodat, že touha po majetku je škodlivá pouze pro ty co mají holý zadek. Pro církve a horních deset tisíc je to důkazem jejich duchovního chápání světa.

4 2
možnosti
MR

Nejhorší je rovnostářství, jež přináší socialistické maloměšťácké nabubřelé chování. Běda tomu kde nějak převyšuje ... .

3 2
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik