Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hromada defetismu. Jsme v situaci hospodského, který odmítá alkoholikům odemknout dveře hospody po zavíračce. Je jen potřeba jasně říct "Zavřeno. Běžte si někam jinam!" Pak je na nich, zda zůstanou doma nebo budou hledat jiný podnik, kde jim nalejou. Cedule "Výborná kuchyně. Jídlo a pití dnes zdarma" je přece v takové chvíli známkou debility. V takovéto situaci by bylo poučné převážet uprchlíky kupříkladu do Mexika, odkud budou chtít pokračovat do další "země zaslíbené". Následující reakce zatím poučujících USA by nám možná přišla velmi humorná. Jedinou cestou řešení situace je prostě striktní oznámení K NÁM NE!. Nestojíme o vznik Eurábie. Antarktábie je přece taky varianta, chtějí-li nezodpovědní "uprchlíci" pro sebe nový prostor. Přístupem hromadného vítání se za pár let po invazi kobylek dočkáme třeba invaze tučňáků.

2 0
možnosti
Foto

Pane Brichta, velmi pravděpodobně se stejně nějaké zdi stavět budou, o melodramatické hrdinství posledních center civilizace Evropa nepřijde.

Každá cihla nebo drát, který kolem sebe Evropa teď postaví nebo napne, se v dalších letech přetaví ve zbraně a organizovanou nenávist z obou stran.

V tu chvíli už nejen, že nebude čím bojovat, ale už ani nebude proč bojovat.

Pokud si článek pořádně přečtete, určitě si všimnete že nevyzývám k poraženectví - jen říkám, že bojovat bude potřeba tam, kde je nějaký skutečný nepřítel. Uprchlíci nejsou nepřítel, ale pozadí a první oběti této začínající války. Jde o střet civilizace s fyzikou, protože (jak neustále opakuji) uprchlíci nejsou náš největší problém a určitě se s nimi dokážeme vyrovnat rychle a lidsky.

0 0
možnosti

Tohle je ryzí fatalismus.

Musíme si uvědomit,že nemáme prostředky na to,abychom řešili problémy ve všech možných koutech světa.Musíme si ovšem věřit,že máme prostředky na nekompromisní ochranu svých hranic,svého území a své kultury ...

Tvrdost,nekompromisnost a odhodlání jsou totiž jediné argumenty,kterým intrudeři rozumí ... Teď už stačí jenom společně říci - budeme tvrdí,nekompromisní a odhodlaní ...

7 0
možnosti
Foto

Souhlasím - nemáme prostředky ani na pomoc v rozpadajících se společnostech, ale ani na obranu svého vlastního území.

Pokud my řekneme, že budeme tvrdí a nekompromisní a odhodlaní, uvědomujete si, komu to říkáme? Neozbrojeným a vyděšeným lidem (mezi kterými se může skrývat kdokoliv, to uznávám že je hrozivá představa), kteří s sebou berou malé děti a staré lidi.

Před čím utíkají? Co očekávají? A kdo přijde po nich, pokud jim nepomůžeme?

0 0
možnosti

Co mate porad s tema migrantama? Dat jim na cestu par ceskych kolacu a ukazat jim cestu do Nemecka. Kdo chce kam, pomozme mu tam.

0 0
možnosti
Foto

Německo se už dnes blíží určitému stavu nasycení a trapného nicnedělání. Je jen otázka času, kdy přijdou lidé pro které je dokonce i ČR nebe na Zemi.

0 0
možnosti

J56a48n 55S15e26m64i14k

21. 10. 2015 14:07

Mate spatnou premisu:

Shrnutí uprchlické krize je tedy jednoduché: "Ti lidé prostě přijdou - bez ohledu na to, jak jim cestu znepříjemníme." 

pokud by EU prijala pravidlo ze Azyl se prideluje a vyrizuje jen mimo uzemi EU, je po problemu.

Ten kdo prijde na uzemi EU nelegalne bez predem vyrizeneho azylu nema na azyl po prichodu narok a jeho budoucnost je jen okamzita deportace.

V pripade ze neni mozne provest okamzitou deportaci z jakehokoli duvodu, migrant cekajici na deportaci by byl odeslan do detencnicho centra mimo vlastni uzemi EU (zamorska uzemi statu EU nebo smluvne nasmlouvane tabory ve tretich zemich ktere by EU financovala,spravovala  a platila 'najem' domaci vlade)  

Toto by na 100% odradilo vsechny ekonomicke migranty. A dalo by relanym bezencum moznost prijit do EU s azylovim vizem civilizovanou cestou bez toho aby utratili XY eur a XY jich po ceste zahynulo.

Jsou reseni, pokud by byla v EU politicka vule

0 0
možnosti
Foto

Pane Semik, navrhovaný model by fungoval v nějakých stovkách, maximálně tisících lidí... Ale už teď jsme přehlcení a to ještě putování vlastně ani nezačalo.

Neumíme rozhodnout, kdo je ekonomický a kdo konfliktový nebo politický nebo klimatický migrant, až tak zoufale jsme nepřipravení a až tak moc situaci nechápeme.

Z takové výchozí situace skutečně nemůžu brát vážně návrhy na nějaký nový azylový systém, který by platil pro celou EU...

0 0
možnosti

Tento článek je diagnozou ve smyslu " celostní mediciny" velkého zdravotního problému světa. Správně určenou diagnozou ! Problém jsme dlouho přehlíželi a nepřipravovali se na jeho řešení. To je samozřejmě věcí   politiků, kteří se však zabývají jen našimi vnitřními problémy státními a unijními.

Jsem zastáncem zastavení dnešní migrantské tsunami za každou cenu, ale cítím, že je to řešení jen krátkodobého dopadu.Podpořím  každý konkrétní plán nabízející něco jiného než ploty nebo zase bezbřehý humanizmus.

2 0
možnosti

P39e91t31r 82O29l13i18v56a

21. 10. 2015 13:23

Článek se tváří velice fundovaně, ale razí určitá propagandistická hesla o tom, jací bychom měli být. Autor je zjevně nakažen virem solidarity, jinak si jeho obavy neumím vysvětlit.

Lidé za zdmi se přece dají demoralizovat a odstrašit růzmanitými způsoby. Například v historii se mnohokrát osvědčilo velice oblíbené nabodávání hlav nepřátel na kůly před branami pevnosti.

Je jenom na nás, jestli ve vlastním zájmu najdeme odvahu se "ušpinit" krutostí, anebo pojdeme na epidemii solidarity.

4 0
možnosti

P96e30t43r 11O24l69i45v13a

21. 10. 2015 13:24

rozmanitými

0 0
možnosti

Uf. Tak takovou snusku blabolu uz jsem dlouho necetl. Nejak jsem v tom nenasel, proc by nas odmitnuti melo zabit? Ze si myslite, ze to je nase kulturni smrt(?). Vite, ja radsi budu(podle vas) kulturne mrtvy, ale fyzicky zivy.

3 1
možnosti
Foto

Odmítnutí nás zabije, protože každý kilometzr zdi se bude za dvacet let rovnat jednomu tisíci ozbrojených lidí, kteří nám nic nedluží a jejich rodina potřebuje jíst.

0 0
možnosti

"Ti lidé prostě přijdou - bez ohledu na to, jak jim cestu znepříjemníme."  8-o

 

Co je to za poraženecké řeči ? Když to budeme brát tak jako vy, tak přijdou. Pokud se proti živelnému přijímání uprchlíků postavíme, tak jich přijde jen tolik, kolik my budeme chtít. :-/

7 1
možnosti
Foto

Pane Stehlík, kdyby to fungovalo tak, že si umíme nastavit kolik lidí k nám má přijít, byl by to ideální stav - ale odtržený od skutečností v zemích původu uprchlíků, kde se situace zhoršuje nepředvídatelně a chaoticky, tudíž nelze náš přijímací (nebo odmítací) systém stavět na neznámech jako je zemědělství ovlivněné globálním oteplováním, obrovská sucha a hladomory... Nemluvě o náboženských konfliktech a politickém soupeření o zbytky moci.

Přijde tolik lidí, že nakonec stejně přijdou, to je význam "ti lidé prostě přijdou"... jde o jejich kvantitu, zatímco se bavíme o jejich kvalitě (pseudopokusy o kulturní soudy a podobně, z hlediska většinově křesťanské civilizace naprosto zcestné a pokrytecké).

1 1
možnosti

Ono by to nebylo tak zlé, kdyby se vše dělo organizovaně. Na uprchlíky zatím máme jediný požadavek, aby se při příchodu do Unie zaregistrovali. Pak bychom věděli, kdo jsou, kolik jim je let, jaký je jejich zdravotní stav, co umí, co dělali atd. Zároveň víme, co které evropské země potřebují. Někde to jsou řemeslníci, jinde obyčejní dělníci, jinde lékaři, řidiči. S tím už by se pak dalo pracovat, ale to uprchlíci odmítají. Registrovat se nechává minimum z nich, ostatní se valí jako smyslů zbavení do Německa. Dočasným řešením by bylo zvýhodnit ty, co se registrovali, protože to je první signál toho, že dodržují zákony.

2 0
možnosti
Foto

To je určitě jeden z prvních kroků, pane Stržanovský. Motivovat k registraci a k podání informací, pak k zapojení do ekonomik.

Bohužel jde z mého pohledu o nepřipravenost Evropy, nikoliv o neochotu uprchlíků - v Německu chybí právní a administrativní úředníci, v současnosti je celý systém určený pro zpracování uprchlíků přetížený a nedokáže rozlišit ekonomického uprchlíka od oportunistických, politických nebo klimatických.

Pro mě osobně je tahle nepřipravenost a chaotičnost ukázkou, že současné instituce nemají šanci příval vydržet. I kdybychom začali stavět zdi, je na to prostě pozdě, bylo by to jako stavět za obrovské peníze a rizika předem protrhnutou hráz.

2 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik