Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Podle pana Chuma je návrat ke křesťanským hodnotám sebevražedná hloupost. Jenže tato "hloupost" funguje proti Islámu už od jeho vzniku. Rozhodující bitvy s islámskými vojsky byly od Franků, Španělů, křižáků ve svaté zemi po Lepanto a Vídeň 1683 byly vítězstvím nejen zbraní, ale také víry i obnovené mravnosti.

1 0
možnosti
Foto

Rozhodující války proti Islámu nevedli křesťané, ale Tengristé.

1 0
možnosti
JS

A kde jsou dnes tengristé? Co tvoří hráz proti myšlenkám islámu? Tengrismus?

Imperiální síla islámu byla zničena v Evropě. Žádné bojůvky na hranicích osmanského impéria by nebyly schopny zlomit jeho moc, pokud by se Osmanská říše nerozbila při útoku na křesťanskou Evropu. To nemohou popřít ani největší kritici křesťanství. Pokud ti kritici ovšem nejsou vyznavači nějakého šamanismu. Ovšem i ti bývalí stoupenci tengrismu pochopili, že křesťanství poskytuje daleko pevnější základnu pro boj s mocností, která ohrožovala jejich území, než šamanismus nebo animistický polyteismus. Důkazem je například dopis, který napsali křesťanští Záporožští kozáci tureckému sultánovi, který je zde nepublikovatelný. Snad mohu citovat alespoň závěr toho dopisu: "...ty ubožáku. Nebudeš pást ani křesťanská prasata".

0 0
možnosti
Foto

Takže neberete v potaz význam obléhání Bagdádu.

Pane Svoboda, vždyť vy jenom zcela automaticky a nekriticky nastrkujete křesťanství na nějakou pro vás významnou příčku mezi duchovními systémy. Prostě se smiřte že má křesťanství obrovskou a nezanedbatelnou zlou stránku, to je všechno, o co mi jde. Nechci vám ho brát, jenom z něj už konečně přestaňte dělat něco zvláštního. A pokud vám vadí animistický polyteismus a šamanismus, dokážete tyto aspekty vidět v křesťanství?

0 0
možnosti
JP

Rozhodující války proti islámu, které jsem Vám uvedl, vedli křesťané.

Očerňujete křesťany spolu s židy a muslimy, ale jak jinak - bez uvedení faktů. Pro ďábla a jeho služebníky zajisté je křesťanství nepříjemné - šlapou mu po hlavě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik