Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Jak a kdy to co předpovídáte bude, nikdo zatím neví, ale stane se to. Evolucí (nikdo to neplánoval) jsme vznikli my, inteligentní a evoluce pokračuje dál ve využití vědy a techniky. Naše inteligence zjevně přestává stačit a tak zůstávají dvě možnosti. Buď toho využijeme a staneme se něčím jiným, než je dnešní člověk, nebo zdegenerujeme z obsluhy od strojů. Nelíbí se mi to, ale připadá mi to pravděpodobné.

0 0
možnosti
JL

Můžeme čekat nějaký preventivní masivní útok i jadernými zbraněmi. Tak si to, mládeži, užijte. My staří se toho snad nedožijem.

0 0
možnosti
Foto

Pravděpodobně jsme ze studené války přešli plynule do takzvané "tiché války", ve které se za kritický okamžik považuje spuštění prvního artilektu. Stát, kterému se to podaří, bude mít přístup k téměř nekonečné výpočetní a řídící kapacitě - dokázal by tak řešit problémy, které jsou pro naše současné možnosti příliš složité. Každým dnem se zvyšuje pravděpodobnost, že takový stroj začne fungovat potají.

0 0
možnosti
JH

Víte vůbec co je singularita? To je nic, ale zároveň všechno, ono to všechno se promění v nic když do té singularity spadne. Odtamtud není návratu, jako není návratu z hrobu. Jsou to obtížné fyzikální otázky a mnozí fyzikové jsou z toho stále poněkud zmatení a bojují s pojmem nekonečno. Je to nepříjemný pojem a nedá se s ním moc pracovat. Ale ve Vesmíru zřejmě existuje, jinak by nebyly ani ty singularity a z jedné jsme pravděpodobně i vznikli. Jak? To nikdo neví. Ikdyž já si myslím, že existuje konečno, jen jej nedokážeme najít a popsat. Snad se to podaří někomu mladšímu.

1 0
možnosti
Foto

Pane Hlubek, termín singularita jakožto "bod, ze kterého není návratu" je označení pro více různých limitů. V kontextu strojové inteligence se singularitou myslí vznik nadlidské inteligence.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4055x
_

Seznam rubrik